۱۰ نکته ایمنی مهم که باید به فرزندتان یاد بدهید
آیا مدام نگران ایمنی فرزندتان هستید؟ آیا به این موضوع فکر کردهاید که نیاز است نکاتی را برای ایمنی فرزندتان در داخل و خارج از خانه مشخص کنید؟
اگر به این موضوع فکر میکنید که چطور میتوان چنین کاری را انجام داد، ما برایتان پاسخ این سوال را آوردهایم! حفظ ایمنی تمام وقت کودک به معنای نظارت دائمی بزرگسالان است. همچنین نیازمند این است که تغییرات کوچکی به وجود آورید و قوانینی را پیادهسازی کنید تا نسبت به بهزیستی فرزندتان اطمینان خاطر پیدا کنید. در ادامهی این مطلب برایتان توضیح میدهیم چطور این نکات ایمنی را به فرزندتان توضیح دهید.
۱۰ مورد از مهمترین نکات ایمنی برای کودکان
به عنوان والدین کودک، ممکن است تمایل داشته باشید که همواره در کنار فرزندتان باشید؛ ولی در واقع چنین چیزی امکانپذیر نیست. شما باید به فرزندتان اجازه بدهید که بیرون از خانه و به تنهایی حضور یابد و خطر کند. مکانهای بسیاری هستند که کودکتان بدون حضور شما دیگران را ملاقات میکند؛ برای مثال مدرسه. همچنین ممکن است که در مهدکودک باشد و یا در خانه با حضور فرد دیگری بماند. گذشته از این، مهم است که به کودکتان نکات ایمنی مهمی که در مواقع اورژانسی نیاز دارد بداند را آموزش بدهید.
ما در ادامه این مطلب ۱۰ مورد از نکات ایمنی که برای تضمین ایمنی بچهها در خانه و مدرسه مورد نیاز هستند را فراهم آوردهایم.
-
قانون اول: نام، نشانی و شماره تلفن را یاد بگیر
ممکن است فکر کنید فرزندتان هنوز خیلی کوچک است اما بسیار مهم است که مشخصات تماس نظیر نام و شماره تلفن خود و همسرتان را به او یاد بدهید. او باید بتواند در مواقع اورژانسی این اطلاعات را در اختیار فرد دیگری قرار دهد. همچنین این که بداند خانهتان کجاست و چه ویژگی شاخصی در اطراف منزلتان وجود دارد هم بسیار مهم است. با تمرین مداوم در خانه به کودکتان کمک کنید که این موارد را به خاطر بسپارد. اگر بتوانید شماره شخص دیگری مثلا عمو یا پدربزرگ هم به او یاد بدهید که بسیار عالیست!!!
-
قانون دوم: از دست افراد غریبه خوراکی نخور
نیاز است که به کودکتان خطرات خوراکی خوردن از دست افراد غریبه را آموزش بدهید. فرقی هم ندارد که آن خوراکی چقدر وسوسهانگیز باشد، کودک شما باید یاد بگیرد که چنین چیزی را از جانب افراد غریبه قبول نکند. به او یاد بدهید که قبول کردن غذا از طرف افرادی که نمی شناسد برایش خطرناک است. از او بخواهید که کاملا مودبانه، بدون اجازه شما و یا در غیابتان، چنین چیزی را قبول نکند.
-
قانون سوم: نباید از فَنسها بالا بروی
خیلی وقتها ممکن است کودکتان زمانی که مشغول توپ بازی کردن است، ناگهان توپش خیلی بالا رود و به محوطهای بیفتد که دور تا دور آن با فنس پوشیده شده است. به او یاد بدهید که هیچ وقت سعی نکند از فنس یا دیوار برای پس گرفتن وسایلش بالا برود. اگر چنین موردی برایش پیش آمد، باید از یک بزرگتر کمک بگیرد اما هرگز نباید از فنسها بالا برود.
-
قانون چهارم: نباید به تنهایی از محوطه حیاط خارج شوی
همانند موردی که در بالا ذکر شد، کودکتان باید یاد بگیرد که اجازه ندارد به تنهایی از خانه یا محوطه حیاط خارج شود. اگر نیاز باشد که کودکتان از خانه حارج شود، میبایست که تمام مدت شما یا یک فرد آشنای دیگری، او را همراهی کند.
-
قانون پنجم: بازی و سرگمی با آتش، ممنوع!
چه شما در خانه باشید چه نباشید، کودکتان باید بداند که مطلقا اجازه بازی کردن با آتش را ندارد. تنها در صورتی که شما در اطرافش باشید و به او اجازه دهید، میتواند به آتش نزدیک شود. اطمینان حاصل کنید که تمام مجاری آتش، دور از دسترس کودک هستند.
-
قانون ششم: هیچ وقت همراه غریبهها جایی نرو
کودک شما باید بداند که هیچ فرقی نمیکند چه دلیلی در کار باشد، به هیچ وجه نباید همراه غریبهها به جایی برود. به کودکتان بگویید اگر یک فرد غریبه چیزی شبیه به این گفت که "مادرت خواسته که به سرعت با من بیایی"، باید همانجایی که هستند بماند و برای کمک گرفتن فریاد بزنند. به او این اطمینان را بدهید که اگر زمانی موردی اورژانسی پیش آمد و نیاز بود کسی را به دنبال او بفرستید، حتما یکی از اعضای خانواده، مثلا پدربزرگ یا خاله را میفرستید تا نیاز به حضور فرد غریبهای نباشد.
-
قانون هفتم: هیچ کس حق ندارد به بدنت دست بزند
این مورد، قانون بسیار مهمی است و باید سعی کنید در اولین فرصتی که کودکتان متوجه این مفهوم میشود برایش این مسائل را توضیح دهید. در مورد لمس خوب و لمس بد برایش بگویید؛ به کودکتان بگویید به جز مامان و گاهی اگر لازم بود بابا، کسی حق ندارد بدنش را لمس کند. اگر کسی بدنش را لمس کرد، باید بلد باشد که سریع فریاد بزند و از افرادی که در نزدیکیاش هستند، کمک بخواهد.
-
قانون هشتم: اگر گم شدی، همان جایی که هستی منتظر بمان
خیلی مهم است به فرزندتان یاد بدهید اگر به هر دلیلی در جایی گم شد، همان جایی که هست بماند. اگر بهطور مثال همانجا مادر و کودک دیگری را ببیند میتواند از آنها درخواست کمک کند. کودکتان باید همانجا بماند و از آن محیط خارج نشود، حتی در کنار یک مادر دیگر. شایعترین جایی که معمولا بچهها گم میشوند، سوپرمارکتها هستند. به بچهها یاد بدهید که میتوانند سمت پیشخوان بیایند و به فروشنده اعلام کنند که گم شدهاند.
-
قانون نهم: آدرس و شماره تلفن را به جز مواقع ضروری، به کسی ندهند
بچهها باید بدانند به اشتراک گذاشتن مسائل جزئی و خصوصی نظیر نشانی، شماره تلفن، تصاویر خانوادگی و مواردی از این دست با افراد غریبه، کار درست و امنی نیست. برای به اشتراک گذاشتن هر نوع اطلاعاتی باید شما حاضر باشید یا به او اجازه داده باشید.
-
قانون دهم: اگر برای انجام کاری راحت نباشم، آن را انجام نمیدهم
فرقی ندارد که از بچه ها درخواست انجام چه کاری شود، اگر بابت آن دچار احساس ناراحتی شوند نباید آن را انجام دهند. این کار میتواند گاهی به سادگی این موضوع باشد که برای شنا کردن در استخر منزل دیگران، مجبور باشد لباسهایش را در مقابل دیگران در بیاورد. اگر احساس ناراحتی میکند، اصلا مهم نیست که چند دوست دیگر این کار را انجام میدهند، نباید خودش را مجبور به انجامش کند.
خیلی مهم است که از اولین زمانی که احساس کنید بچهها متوجه مبانی کلی میشوند، این قوانین ایمنی را به آنها یاد بدهید. مواردی جدی وجود دارند که شما میتوانید آموزش آنها را از حدود سه سالگی شروع کنید. حواستان باشد که با زبان متناسب با سن کودکتان با او صحبت کنید. همچنین سعی کنید همیشه راه ارتباط را با او باز نگه دارید؛ به این ترتیب تشویق میشود تا همه چیز را برایتان تعریف کند.
تهیه شده از سایت:
www.momjunction.com
نوشته شده توسط همپای کودک در تاریخ ۹۹/۰۷/۲۳ ساعت ۱۲:۴۵ | تعداد دیدگاهها: ۰ دیدگاه | دستهبندی: بلاگ | برچسبها: آتش، افراد غریبه، ایمنی، بازی با آتش، تنهایی، لمس بد، لمس خوب، نکات ایمنی، گم شدن