وقتی حرصمان از دست بچه ها در می آید…! (۲)
در مطلب قبل دو راهکار را با هم بررسی کردیم؛ یعنی اولاً به رفتارهایی توجه (تشویق) کنیم که فرزندمان آنها را درست انجام میدهند یا با شیوهی مناسبی درخواستشان را بیان میکنند یا مواردی نظیر آن و ثانیاً از احساسات و هیجانات آنها به عنوان بازخوردی مناسب جهت کم کردن تنش و بداخلاقیشان استفاده کنیم؛ احتمالاً گفتن این جمله که "به نظرم تو خیلی کلافه میای، چه اتفاقی افتاده است؟" بهتر از این جمله است که "تو چرا اینجوری هستی یا چرا اینطوری رفتار میکنی؟".
و اما در ادامه:
۳. سعی کنیم با حفظ آرامش و ثبات هیجانات خود، به فرزندتان نشان دهید جملات آزاردهنده وسیلهی مناسبی جهت رسیدن به خواسته هایش نیستند.
به عنوان مثال اگر او فریاد می زند " زود برایم آن اسباب بازی را بخر"، میتوانید این پاسخ را ارائه دهید که "برای اینکه درباره ی خرید اسباب بازی فکر کنیم، لازم است بهتر از این درخواستت را بیان کنی".
۴. و در پایان برای منزل یک سری قوانین پایه وضع کنید. این قوانین باید جایی نوشته شده یا نقاشی شوند و با کودکان در میان گذاشته شوند و پیامدهای عدم رعایت هر یک نیز مشخص شوند.
مثلا اگر قانون "نباید حرف های زشت بزنیم" نقض می شود، با انگشت به قانون و پیامد آن اشاره کرده و پیامد مورد نظر (به عنوان مثال محروم شدن از تماشای تلویزیون) را عملی کنید.
با ما همراه باشید:
نوشته شده توسط همپای کودک در تاریخ ۹۹/۰۷/۲۳ ساعت ۱۵:۲۴ | تعداد دیدگاهها: ۰ دیدگاه | دستهبندی: بلاگ | برچسبها: اسبا بازی بخر، با بچه لجباز چه کار کنم؟، قانون، هیجان مثبت