رفتارهای عجیب در کودکان
کودکان کم سن و سال گاها رفتار های عجیبی از خود نشان می دهند. نگرانی والدین با تکرار این رفتارها و قطع نشدن آن ها بیشتر می شود. آنها تلاش میکنند تا این رفتارهای عجیب را کاهش دهند اما چرا نگران این رفتارهای عجیب و غریب هستند؟
نمونههایی از این رفتارهای کداماند؟ جستجوگری و کنجکاوی افراطی در مورد اندام خود، در دهان بردن و خوردن وسایل گوناگون، مکیدن شست.
اما شاید سوال شما هم باشد که چه زمانی این عادات رفتارهایی طبیعی در جریان رشد و تحول کودک محسوب می شوند و چه زمانی باید به صورت جدی به آن ها رسیدگی نمود؟
1. دست کردن داخل بینی: باید بدانیم بسیاری از کودکان دست خود را برای مدت زمان طولانی به درون بینی خود فرو می برند و این رفتار موجب شرم والدین می شود. این رفتار به نظر عجیب و غریب طبیعی است؛ در این موقعیت فرزندتان را به استفاده از دستمال تشویق کنید و روی این مسئله بیش از حد حساس نشوید.
2. بازی با اعضای خصوصی بدن: همچنین بسیاری از کودکان مدام اعضای خصوصی بدن خود را لمس می کنند. در این مواقع نیز میتوانید به فرزند خود بگویید این رفتار به خصوص یا عجیب در محیط های عمومی پذیرفته نیست و این مورد را به حساب کنجکاوی کودک در مورد اعضای بدن خود بگذارید. این نکته حائز اهمیت است که کودکان ما کنجکاوی را دوست دارند.
3. مکیدن شست: در موقعیت های گوناگونی شست خود را بمکند و یا ناخن های خود را بجوند . یکی از وسیله های کشف و جستجو در محیط برای کودکان دهان آن هاست. به همین دلیل ممکن است هر چیزی را در دهان خود فرو برند. بعد از سن چهار سالگی باید به این عادات رسیدگی شود زیرا می توانند برای سلامت کودک مضر باشند.
4. مشکل غذاخوردن: اگر کودک پس از چهار سالگی به صورت مداوم مواد غیر غذایی را به دهان خود فرو می برد و مشکلات زبانی و ارتباطی نیز دارد. این مسئله باید جدی گرفته شود.
5. مشکل اضطراب زیاد: هنگامی که یک کودک کم سن و سال و نوپا استرس زیادی را تجربه میکند و یا بسیار خسته است، یا ممکن است بدن خود را مداوم به عقب و جلو تکان دهد. برای کودکان در این سن این رفتار طبیعی است؛ حتی ممکن است کودک سر خود را مدام به جایی ( مانند بالشت یا میز ) بزند.
مسلماً مشاهدهی این رفتارها می تواند ما را نگران کند. اما این موارد غالبا با بزرگتر شدن کودک به طور خود به خود از بین خواهد رفت. اگر این رفتار ها به مدت طولانی و برای ساعات زیادی از روز تکرار می شوند. لازم است به صورت جدی بررسی شوند.
نوشته شده توسط همپای کودک در تاریخ ۹۹/۰۷/۲۳ ساعت ۱۵:۱۳ | تعداد دیدگاهها: ۰ دیدگاه | دستهبندی: بلاگ | برچسبها: اصلاح رفتار، اضطراب زیاد، بدغذایی، دست زدن به اعضای بدن، رفتار عجیب و غریب، مکیدن، کودک