اهمیت بازی با کودک نوپا
فکر میکنید اهمیت بازی با کودک نوپا به چه دلیل است؟ زمانی که بچههای نوپا و مهدکودکی مشغول بازی و دویدن در زمین بازی هستند، در واقع در حال انجام فعالیتهایی هستند که سلامت جسمانی و هیجانی آنها را توسعه میبخشد؛ ضمن اینکه آنها را برای تحول اجتماعی و جسمانی بیشتر آماده میسازد.
ما برای شما ۷ مورد از مهمترین فواید بازی با کودک نوپا را آماده کردهایم:
-
تحول جسمانی
اولین و مهمترین فایدهی بازی، تحول جسمانی است. بچههای نوپا و مهدکودکی، عادت دارند که در فضاهای باز شروع به دویدن کنند و احتمالا مهارتهایی مثل شوت کردن توپ و راندن سهچرخه را نیز، یاد گرفتهاند. بازیهای پرتحرک به تحول مهارتهای حرکتی (درشت) کمک میکنند، حتی اگر این بازی بالا و پایین، و یا به اطراف پرت کردن یک شی باشد.
-
اجتماعی شدن و مهارتهای اجتماعی
کودکان نوپا در حین بازی مهارتهای اجتماعی را هم یاد میگیرند؛ چه از کسی بخواهند برای بازی با آنها همراه شود، چه زمانی که ناخواسته باعث شوند کودک دیگری در حین بازی زمین بخورد و از او معذرتخواهی کنند و یا زمانی که برای رسیدن نوبتشان برای بازی با یک وسیله در زمین بازی، در صف منتظر بمانند... همهی اینها به تحول مهارتهای اجتماعی آنان کمک میکند.
-
خیالپردازی و خلاقیت
مطالعات زیادی نشان میدهد بازی با بچهها و درخواست از آنها برای تصور کردن یک موقعیت، به قدرت تخیل و خلاقیت آنها کمک میکند. همچنین روانشناسان نیز به این نتیجه رسیدهاند که بازی خلاقیت بچهها را تقویت میکند. از این منظر، بازیهای نمایشی، یا همان بازیهای وانمودی بهترین گزینه هستند.
-
مهارتهای شناختی
دو دسته مهارت حل مسئله وجود دارد: «همگرا» (که در آن تنها یک راه حل وجود دارد) و «واگرا» (که در آن راه حلهای مختلف و متفاوتی وجود دارد). بازی به تقویت مهارت حل مسئلهی واگرا کمک میکند، مفهومی که آموزش آن در کلاس درس کار دشواری است. علاوه بر آن، وجود زمانهای استراحتی که بچهها در آن بتوانند به بازی بپردازند (از ۱۰ تا ۳۰ دقیقه) به آنها کمک میکند تا بتوانند تمرکز بیشتری بر فعالیتهای شناختی خود داشته باشند. نتایج مطالعات انجام شده نیز اهمیت وجود زمانهای استراحتی که به بازی اختصاص داده شود (کمتر از ۳۰ دقیقه) را، برای کودکان، تایید میکنند.
-
مهارتهای هیجانی
نوپایان و بچههای کوچک، همچنان درگیر مواجهه با هیجانات خود هستند. بازی به خودتنظیمی هیجانی بچهها کمک میکند. برای مثال اگر بخواهند رفتاری تکانشی داشته باشند، باید اسباببازی که دوست دارند را از دست هرکسی که میخواهند محکم بکشند، اما بازی به آنها یاد میدهد که بتوانند این تکانهها را تنظیم کنند.
-
تعاملات گروهی
زمانی که با کودک نوپایتان به زمین بازی میروید، با دقت به تعاملات گروهی بچهها توجه کنید. آنها اغلب وارد گروه بازی سطح بالایی میشوند و با آنها ارتباط برقرار میکنند، بدون اینکه پدر و مادرشان چنین چیزی را از آنها خواسته باشند؛ بازیهای پیچیدهای نظیر قایم باشک را شروع میکنند و حتی قوانین جدیدی را وضع میکنند. بازی تیمی پویاست و جریان دارد.
-
اعتماد به نفس و عزت نفس
تا به حال چند بار شده که در زمین بازی بودهاید و صدای کودکی را شنیدهاید که میگوید: «مامان، ببین من میتونم چیکار کنم» ؟؟ برای والدین شاید این فقط یک نوع تفریح به نظر بیاید ولی برای کودک، این یک شاهکار جدید است که میخواهد برایش جشن بگیرد. بازی برای آنها راهی است که به کمک آن میتوانند بدن خود را بشناسند و توانمندیهایشان را کشف کنند. با هر دستاورد جدید، آنها اعتماد به نفس و عزت نفس خودشان را میسازند.
مواردی که در بالا ذکر شد، خلاصهای از دلایل اهمیت بازی با کودکان است. بازی برای کودک نوپا، در حکم ابزاری برای شناخت است؛ چه شناخت خودش و چه شناخت دیگران و دنیای پیرامونش. اگر در کنار این فرصت مغتنم، محیطی امن برای کودک فراهم شود تا در کنار مادر خود بازی کند و مهارتهایش را تقویت کند، بدون شک شاهد تاثیری بیشتر و چشمگیرتر خواهیم بود. موسسهی همپای کودک تلاش کرده تمامی ویژگیهای مثبت این فرصت مهم و بدون بازگشت دورهی نوپایی را در کنار هم بگذارد و با طراحی دورههای «مهارت افزایی کودکان» ایمنترین شکل آموزش از خلال بازی در کنار مادر را برای کودک فراهم سازد، تا هم مهارتهای گستردهتری را آموزش ببیند و هم به تدریج، کسب استقلال را تجربه کند.
شما عزیزان میتوانید برای آشنایی بیشتر با این کارگاهها به این لینک مراجعه کنید و برای ثبتنام نیز، با شمارههای زیر در تماس باشید:
این مطلب از سایت www.primalplay.com تهیه شده است.
نوشته شده توسط همپای کودک در تاریخ ۹۹/۰۷/۲۳ ساعت ۱۰:۴۸ | تعداد دیدگاهها: ۰ دیدگاه | دستهبندی: بلاگ | برچسبها: اعتماد به نفس، بازی، حل مسئله، خودتنظیمی، عزت نفس، نوپا