
هنگامی که صحبت از قوانین منزل به میان میآید، برخی محدودیتهایی سفت و سخت را به ذهن میآورند که به هیچ وجه زیرپا گذاشته نمیشود. اما قوانین در حقیقت چند محدودیت یا انتظار کلی هستند، که برای پیشبینیپذیر کردن امور خانه، و برنامههای روزانه در خصوص آنها با فرزندمان توافق میکنیم. هدف اصلی قوانین، ایجاد حس «پیشبینیپذیری» در خانه است، اینکه فرزند من بداند از او چه انتظاراتی داریم.
زمان مطالعه: 5 دقیقه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۱/۱۲-۱۲:۰۶

هر کودکی در روند طبیعی رشد خود با ترسها و اضطرابهایی روبهرو میشود . در حالی که فرزندانمان مشغول اکتشاف و تجربهی دنیای اطرافشان هستند، مقابله با این ترس ها و اضطراب ها نیز جزیی جدایی ناپذیر از تجارب هر یک از آنهاست. این ترسها گاهی شدید میشوند و والدین را نگران میکنند. وقتی فرزندمان میترسد چطور رفتار کنیم؟ آیا نیازی به نگرانی هست؟
زمان مطالعه: 10 دقیقه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۱/۰۴-۱۳:۴۱

چالش مومو، نخستین رویارویی ما با اضطراب، آن هم از جنس نبود. پیش از این نیز اخباری در خصوص رواج بازیهایی که چالشهای پرخطر و خشونتبار در خود داشتند؛ شنیده بودیم. چالش آخر این بازیها، وحشتی به جان ما میانداخت: . با آنکه برخی منابع، ادعا میکنند در میزان ترویج این بازیها اغراق شده است؛ و برخی دیگر والدین را به شدت هشدار میدهند؛ ما به دنبال بررسی واقعیت این چالشها یا بازیها نیستیم. ما میخواهیم بدانیم یک والد، که تمام تلاشش را برای زندگی بهتر فرزندش میکند؛ در خصوص چنین خطراتی چه باید بداند؛ چگونه باید رفتار کند؛ و چه مکالماتی باید با فرزند خود داشته باشد.
زمان مطالعه: 5 دقیقه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۷-۱۷:۵۳

وقتی به این شک میکنیم که فرزندمان مشکلی در توجه دارد، آیا باید در فرزندپروری خود تغییری ایجاد کنیم؟ راحتگیرتر شویم یا سختگیرتر؟ قوانین بیشتری برای خانه در نظر بگیریم یا از قوانین کم کنیم؟ بیایید ابعاد گوناگون این پرسش را با هم مرور کنیم، و ببینیم چه برداشتهای اشتباهی ممکن است از این وضعیت وجود داشته باشد.
زمان مطالعه: 6 دقیقه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۶-۱۳:۰۶

«زیاد نمیتونه پای درساش بشینه، همهاش دوست داره بره بازی کنه… میترسم تمرکزش مشکل داشته باشه…». جملههایی مانند این را از والدین زیاد میشنویم، نگرانیهایی دربارهی توانمندی فرزندشان در تمرکز و توجه. اگر والدین اطلاعات محدودی داشته باشند، نگرانی آنها بیشتر میشود و ممکن است خونسردی خود را از دست بدهند: محدودیتهای ناگهانی در نظر بگیرند، رفتارهایشان را در لحظه تغییر دهند، یا با فرزند خود سختگیرانهتر رفتار کنند. اما وقتی نگران توانایی توجه فرزندمان هستیم، به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ اصلاً چه زمانی جای نگرانی وجود دارد؟
زمان مطالعه: 8 دقیقه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۶-۱۱:۴۱